Παρακολούθηση Θεατρικής Παράστασης.

24/11/2016

hourd

 

 

Για τους γονείς των παιδιών των Α΄, Β΄ και  Γ΄ τάξεων

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι τα παιδιά των Α΄, Β΄ και  Γ΄ τάξεων την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Μίλα και Σουτ» στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Πρόκειται για ένα έργο που περιστρέφεται γύρω από την έννοια της αυτογνωσίας, του θάρρους να αποδεχτεί κανείς τον εαυτό του, ενώ πραγματεύεται τη δύναμη της φιλίας και της συνεργασίας που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά βελτιώνεται από αυτήν! Παράλληλα, μέσα από τα ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν για τις νότες και πόσο μεγάλη αξία έχουν οι παύσεις στη μουσική!

 

Ο νεαρός Μάρκος είναι ένα αγόρι που αγαπάει πολύ τη μουσική, αλλά ντρέπεται να παίξει πιάνο μπροστά σε άλλους! Όταν ένας συμμαθητής του τον αποκαλέσει κοροϊδευτικά, μπροστά σε όλους, «παύση», ο Μάρκος θα αναστατωθεί, μπαίνοντας έτσι με τη φαντασία του σε ένα όνειρο, όπου στη χώρα της Μουσικής οι βροντόφωνες και φλύαρες νότες έχουν διώξει από την πόλη τους τις σιωπηλές και ντροπαλές παύσεις! Ζουν, έτσι, γιορτάζοντας και τραγουδώντας ακατάπαυστα, έχοντας χάσει, όμως, την ουσία και το νόημα της μουσικής. Οι διωγμένες παύσεις ζουν απομονωμένες στο σκοτάδι, κι ανάμεσά τους είναι ο μικρός Σουτ, που μοιάζει εκπληκτικά με τον νεαρό Μάρκο. Όταν από ένα τρομερό λάθος ο Σουτ βρεθεί στο φως, θα συναντήσει τη νότα Μίλα, που έχοντας μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της, έχει διωχθεί και αυτή από την πόλη ως παύση! Οι δύο νέοι, παρά τις προκαταλήψεις που τους χωρίζουν, θα ταξιδέψουν μαζί μέχρι τον Μεγάλο Σοφό,  όπου η Μίλα θα μάθει επιτέλους να «σωπαίνει» και να «ακούει» και ο Σουτ να διεκδικεί το χώρο του και να «μιλά».

 

 

 

                                        Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *